Tipuri de silueta

Sursa Foto: transformmdspa.com
      Odata cu pasiunea mea pentru moda si stil, a venit si setea de cunoastere a regulilor de baza care ne ajuta sa aratam foarte bine. Printre aceste reguli, se numara si forma corpului. Am citit pentru prima oara despre acest subiect acum multi ani, intr-un ziar. In dreptul fiecarui tip de silueta era o mica descriere a trasaturilor definitorii pentru cele 4 tipuri de forme ale siluetei: mar, para, clepsidra si androgin. Primul pas a fost sa descopar in ce tip de silueta ma incadrez…clepsidra. Apoi am inceput sa analizez alte persoane, sa identific forma siluetei lor, moment in care am descoperit ca persoane cu acelasi tip de silueta, aratau unele mai bine ca altele. Stilul vestimentar facea diferenta.
      De asemenea, analizand din ce in ce mai mult, am descoperit faptul ca multe dintre noi nu putem fi incadrate intr-un singur tip de silueta din cele 4 mentionate mai sus, fiind mai degraba o combinatie intre aceste tipuri.
Astfel, am aflat ca putem sa ne incadram in unul din urmatoarele tipuri de silueta:
1. Mar (silueta ovala)
Caracteristici:
– dupa cum ii spune si numele, aspectul corpului este rotunjit, fara o talie definita.
– bust mare, solduri inguste, picioare subtiri.
Cum ne imbracam daca avem o silueta ovala?
Primul pas este de a da impresia de talie mai subtire si bine definita. Acest efect este obtinut prin alegerea hainelor cambrate sau care dau volum in partea de jos a corpului. Picioarele sunt subtiri si frumoase, iar daca ai acest tip de silueta, nu ezita sa le arati.
2. Para  (silueta triunghi)
Caracteristici:
– partea superioara a corpului este mai ingusta decat partea inferioara a corpului, deci umerii sunt ingusti iar coapsele sunt pline.
– talia este bine definita si reprezinta cel mai mare atu al siluetei de tip para.
Cum ne imbracam daca avem o silueta triunghi?
Trebuie sa avem un echilibru intre partea superioara si cea inferioara a corpului, asa ca trebuie adaugat volum in zona umerilor si a bustului. Poarta bluze cu talie definita, umeri bufanti sau cu ornamente in zona bustului. Pantalonii trebuie sa fie cu o croiala dreapta si simpla, iar fustele in forma de A sunt recomandate.

3. Triunghiul inversat

Caracteristici:
– partea superioara a corpului este mai lata decat partea inferioara a corpului, umerii fiind lati, bustul amplu si spatele lat.
– soldurile sunt mici si posteriorul deseori plat iar picioarele sunt frumoase.
Cum ne imbracam daca avem o silueta triunghi inversat?
Bluzele cu decolteu V si parte peste parte sunt recomandate dar in culori inchise. Pantalonii cu buzunare si fustele voluminoase, echilibreaza silueta cu partea superioara a corpului.
 

4. Clepsidra

Caracteristici:
– considerata cea mai norocoasa dintre siluete, partea superioara si cea inferioara a corpului fiind echilibrate iar talia bine definita. De sus pana jos este un echilibru armonios.
Cum ne imbracam daca avem o silueta clepsidra?
Talia trebuie bine marcata utilizand curele late iar echilibrul dintre partea superioara si cea inferioara a corpului trebuie mentinut cat mai mult cu putinta.
Decolteurile in V, bluzele parte peste parte si camasile cambrate sunt numai cateva exemple potrivite pentru aceasta silueta. In partea de jos, pantalonii si fustele drepte sunt o optiune buna, fiind de evitat pantalonii foarte conici si fustele cu pliuri mari.

5. Androgin (silueta rectangulara)

Caracteristici:
– acest tip de silueta este considerat a fi cel mai des intalnit. Se caracterizeaza prin solduri si bust echilibrate, iar talia nedefinita. In general posteriorul este plat.
Cum ne imbracam daca avem o silueta rectangulara?
Se doreste crearea echilibrului intre partea de sus si cea de jos a corpului si evidentierea taliei. Recomandate sunt bluzele cu umeri bufanti, decolteuri in V sau diferite detalii in zona bustului. Pantalonii si fustele cu detalii, de exemplu pliurile si buzunarele sunt o alegere buna pentru silueta androgin.
6. Diamant 

Caracteristici:
– soldurile sunt mai mari ca umerii sau bustul, iar talia nu este definita.
Cum ne imbracam daca avem o silueta diamant?
Se recomanda bluze si rochii purtate cu centuri in talie. Bluze cu maneci fluture sau umeri bufanti.
Pantalonii drepti, inchisi la culoare si fustele drepte de la sold in jos, imbraca frumos silueta diamant.

Voi ce silueta aveti si ce trucuri folositi pentru a arata mai bine?

Ralu