Fashion Designer – un vis devenit realitate

     Acum putin timp mi s-a indeplinit un vis vechi, nascut inca din copilarie…un vis care parea uitat. Era dorinta de a imbina talentul pentru desen cu pasiunea pentru moda – designul vestimentar!

    Am realizat inca o data ca ambitia si curajul de a-ti depasi limitele pot duce la realizari incredibile. M-am inscris in decembrie la cursul de “Design vestimentar” realizat de Atelierele Ilbah. Cursul a durat 3 luni  iar trainer-ul cursului a fost designerul vestimentar Mirela Diaconu. Cursul este recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, iar diploma este recunoscuta national si international.

   Mi-am reamintit cum este sa desenezi, am invatat terminologia specifica designului dar si bazele croitoriei, cum sa creezi o colectie unitara si cum sa combini materialele si culorile. Pentru examenul final a trebuit sa invat Istoria Costumului, sa desenez 25 de tinute vestimentare (2 colectii) si sa prezint una din tinute fizic. A 2-a colectie a fost inspirata din frumosii ani 1920 iar tinuta finala a constat intr-o rochie Flapper, realizata din tafta elastica, randuri intregi de franjuri si benzi de catifea care formau motive geometrice. A fost o lume total diferita fata de cea din domeniul tehnic, in care ma regasesc zi de zi la job.

1920

 

tinuta_finala

 

 

      Consider ca pentru mine acest curs a reprezentat mult mai mult decat pare la prima vedere. Este o dovada ca mai devreme sau mai tarziu, ajungem sa facem ceea ce ne place, chiar daca se incadreaza in zona hobby. Daca esti cu adevarat pasionat de un anumit domeniu te poti adapta din mers schimbarilor si lucrurilor noi care intervin pe parcurs. Dar mai ales, satisfactia spirituala pe care o obtii dupa ce observi ce lucruri minunate poti realiza, este de nedescris.

       Am fost sustinuta de persoane dragi, care m-au ajutat enorm. In cadrul cursului am cunoscut persoane minunate si am legat prietenii speciale.

All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.
                                                                                                                           Walt Disney

Ralu