Detox pentru garderoba ta

Sursa Foto: www.eumama.md
        Astazi, 4 octombrie, am participat la un seminar de fashion care s-a dovedit a fi foarte util, prezentat de Madalina Dragoi si Ailin Ibraim, fashion stilisti. Tema seminarului a fost una care mi-a atras atentia din prima, “Detox de garderoba”.
Toate intampinam obstacole cand vine vorba de a decide la ce articole vestimentare trebuie sa renuntam, chiar si atunci cand constientizam ca spatiul din sifonierul nostru este mic. Dar daca abordam aceasta problema folosind sfaturile primite azi, procesul devine foarte usor.
        O regula care face “despartirea” mai usoara, de vechiile haine/accesorii, este aceea ca fiecare articol aruncat/daruit trebuie inlocuit de unul nou, in tendinte. Cu siguranta toate suntem incantante de un nou motiv pentru shopping.
          O sa va impartasesc cateva din sfaturile si informatiile primite astazi, pentru a va face o idee si poate putin curaj sa incercati mai mult din punct de vedere al stilului.
Impartirea hainelor se face in 4 mari categorii:
1. De dat: in aceasta categorie intra hainele care inca sunt intr-o conditie buna, dar care nu mai sunt in tendinte sau ne-au ramas mari/mici; cineva se poate bucura de ele cu siguranta;
2. De depozitat: hainele pe care le pastram in continuare;
3. De ajustat: hainele care trebuie duse la un croitor pentru ajustare, iar fiecare dintre noi trebuie sa aiba un croitor personal (da,da! stiti cat de util este unul la nevoie).
4. De aruncat: hainute rupte, deteriorate sau patate iremediabil. In general o haina sau un accesoriu care nu a mai fost purtat in ultimii doi ani, este bun de dat.
Din punct de vedere al organizarii, ar trebui pastrate la vedere hainutele de sezon. Acestea se vor ordona dupa articol si culoare.
Tendintele pentru 2014-2015 sunt urmatoarele:
– tricotaje calduroase;
– blana (recomandate sunt cele sintetice);
– imprimeuri cadrilate;
– hainele in genul anilor ’60;
– imprimeuri nordice
– rochii purtate peste pantaloni (si nu ne referim la colanti); pentru aceasta tinuta atitudinea potrivita;
– reflexii metalice;
– hainele romantice;
– imprimeul leopard; numai o singura piesa din vestimentatie se recomanda a fi animal print, restul tinutei sa fie cat mai discreta;
– imprimeuri geometrice, culori vii;
Cat despre culori, in tendinte sunt: gri, galben mustar, roz, albastru cobalt.
Spor la punerea in practica a acestor sfaturi pretioase!

Ralu