Provocarea care m-a schimbat

               In luna octombrie am participat la o provocare tare interesanta, care pentru mine a reprezentat un trigger puternic. M-a facut sa realizez multe dar si m-a motivat ca pe viitor sa fiu mai atenta in alegerile pe care le fac. Cand incepi sa te interesezi de un anumit subiect, se deschid oportunitati si gasesti locuri sau idei pe care inainte nu le vedeai. Asa s-a intamplat atunci cand am luat decizia sa devin mai organizata. Pe langa carti, documentarii si articole gasite pe aceasta tema, am descoperit grupul de facebook Organizează. Economisește. Trăiește! . Este un grup minunat, in care am gasit persoane super faine de la care invat tot timpul lucruri utile sau aflu lucruri interesante legate de acest subiect.

               Provocarea care m-a schimbat s-a numit “Provocarea celor 30 de zile! Marea debarasare” si a avut ca scop ca dupa 30 de zile sa ai o locuinta mai spatioasa si sa muncesti mai putin timp  pentru a intretine curatenia si ordinea ei. In fiecare zi trebuia sa renuntam la un anumit numar de lucruri, dupa urmatoarea regula: la 1 octombrie  renunt la 1 lucru, la  13 octombrie renunt la 13 lucruri si tot asa pana ajungeam la 30 de lucruri. Am daruit, donat, aruncat foarte multe lucruri, incepand de la hainele  ramase mici baietelului meu pana la accesorii si produse cosmetice care nu mai erau ok. Ce credeti ca am aruncat in ultimele zile, cand provocarea a devenit cu adevarat grea datorita numarului mare de lucruri la care trebuia sa renunt? Produse cosmetice !!! Exact, produse in care investisem destul de mult si nu apucasem sa le folosesc prea mult, iar termenul lor de expirare era atins.

Concluzia:

  • nu mai cumpar un anumit lucru decat daca s-a terminat cel pe care il am acum, am renuntat la produse ” de rezerva”;
  • am facut o lista cu produse pe care le consider absolut necesare si chiar le folosesc. Acelea sunt intr-un singur loc, intotdeauna la indemana;
  • am ales impreuna cu cineva specializat in domeniu, produse potrivite tenului meu dar si stilului meu;

Astfel am construit un kit de makeup iar intr-un articol viitor o sa va povestesc ce contine.  I-am dat si un numele kit-ului, “Mom kit” pentru ca este perfect pentru noi mamicile care nu avem mult timp pentru makeup dar in continuare dorim sa ne aranjam si sa avem totul la indemana.

Sunt recunoscatoare pentru provocarea intalnita si pentru rezultatele obtinute in urma ei. Voi ce tips and tricks aveti pentru organizare? Pe curand!

Cu drag,

Raluca

 

Photo by Jeff Sheldon on Unsplash

Ralu